Elements - Živly

 

Voda - očistí všechno staré

Voda (1)Dominantní vlastností je empatie, laskavost a citlivost. Kdo má v sobě tento živel hodí se třeba na profesi učitele či ošetřovatele. Životním posláním vodních lidí je jednoduše - být tady pro druhé. Jedná se tak o lidi, kteří rádi pracují v týmu a samota je příliš nebaví. V astrologickém znamení jde o Raky, Štíry a Ryby, které mají za svou barvu modrozelenou, zelenou a stříbrnou.

Vodní živel v sobě ale skrývá i nebezpečí toho. A to, že se sám člověk zničí. Vodní lidé jsou také často nerozhodní či odtržení od reality. To všechno, ale dohání svou fantazií a láskou. Ideálním obdobím života je pro ně zralý věk. Jsou to také sovy, vhodnou dobou je pro ně totiž večer. S tím se pojí i roční období. Nejlépe se cítí na podzim. Živel Voda obecně očistí všechno staré. Je také symbolem proudění, dodává sílu udělat změny, nechat věci plynout a důvěřovat.

VDUCH - pozvedne nahoru

Vzduch (1)Kreativita, nadhled a inteligence. Vlastnosti, které vystihují vzdušného člověka. Profesně se hodí například na novináře nebo kreativce. Mají často skvělé nápady, zabývají se různými teoriemi či hypotézami. Jsou vtipní a zábavní, což někdy působí až výstředně. Na druhou stranu jsou komunikativní a umí ostatní přesvědčit.

Lidé, u kterých živel vzduch dominuje mají i slabiny. Neumí věci dotahovat do konce a často jejich plány končí na půl cesty. Rychle také ztrácejí pozornost. Ideálním obdobím života je pro ně dětství. V astrologickém znamení je lze přiřadit k Blížencům, Váhám a Vodnáři. Mezi oblíbenými barvami mají modrou a bílou. Pokud po nich někdo něco chce, měl by je žádat ráno. To je jejich denní doba. Ohledně ročního období se nejlépe cítí na jaře. Živel Vzduch člověka pozvedne nahoru, přináší lehkost, rychlost a pohyb. Dodává také inspiraci a nadšení pro nové nápady.

OHEŇ - vnitřní síla

oheň (1)Říká se, že oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. Lidé s živlem ohně jsou totiž dominantní, odvážní a sebevědomí. Hodí se tak na profesi lídra, ředitele či podnikatele. Takže vedoucí pozice, kde mají všechno pod kontrolou. Mají také rádi soutěže, ale neumí prohrávat. Na druhou stranu se umí dobře rozhodovat a nebojí se jít do rizika. Bývají však choleričtí, často netrpěliví a velmi snadno se rozčílí.

Typickou barvou je pro ně červená, oranžová a zlatá. V astrologickém znamení jde o Berana, Lva a Střelce. Ideálním obdobím života je pro ně mládí. Nejaktivnější jsou v poledne. Za oblíbené roční období mají typické léto. Živel Oheň aktivuje vnitřní sílu i prostor. Pomáhá s dosažením cílů. Spaluje starou energii a přináší změnu.

ZEMĚ - růst

Země (1)Lidé, ve kterých převažuje živel země jsou vzorem stability a jistoty. Vždy stojí nohama na zemi a všechno pečlivě plánují. Mezi jejich hlavní vlastnosti patří tedy stabilita, vytrvalost , praktičnost a disciplína. Hodí se tak do profese úředníka či účetního. Mají totiž rádi rutinu a odmítají změny.

Neumí však příliš projevit emoce a pocity. Citová oblast je tak pro člověka s živlem země trochu komplikovaná. Obdobím života je pro ně stáří. V astrologickém znamení jde o Býka, Pannu a Kozoroha. Oblíbenou barvou je zelená, následuje hnědá, žlutá a černá. Nejaktivnější jsou v noci. Ročním obdobím je pak pro ně zima. Živel Země člověka uzemní a ukotví, aby mohl začít růst a tvořit.

 

Návrh bez názvu (50) (1)